#1 21-04-2014 18:53:49

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 1,591

Paasgedachte F1 en Karting situatie 2014

Mijn paasgedachte.
Lekker krant aan het lezend stuit ik op een artikel in de Telegraaf dat de kern raakt van de malaise in de door de wereldbond georganiseerde activiteiten. Tweespalt in Formule 1 heet het artikel, handelend over de almaar groeiende kloof tussen de teams zowel financieel als sportief. De minder gebudgetteerde teams kunnen het gewoonweg niet meer bijsloffen. Een geciteerde uitspraak is dat men niet aan zichzelf moet denken maar opkomen voor de sport. Er wordt een overleg belegd in Parijs. Wat voor de toekomst de verandering zal zijn is voor mij wel duidelijk........ Gebaseerd op het verleden Niet bijster veel. Mooie kreten als budgetcap en kostenreductie ten spijt zie je weinig veranderen. De ervaring leert ons ook dat er niet naar de_ zeg maar_ werkvloer wordt geluisterd. Lees het artikel en je beseft meteen dat het goed is dat er aan de bel wordt getrokken. Zie ook dat het artikel zomaar te projecteren is op de kartsport. Er is nog steeds op veel plaatsen een explosieve groei van lopende kosten te bespeuren. Dat het daardoor de verkeerde kant uit gaat signaleert kennelijk alleen onze werkvloer. Het duizelt je als je de bedragen hoort die voor simpele motorklassen al nodig zijn op zowel Nationaal als internationaal kartniveau. De verschillen worden steeds groter. Leuk voor de Internationale jetset niet voor de doorsnee werknemer.
Een Nederlandse coureur wordt geciteerd met Het kampioenschap is gebaat bij een breed deelnemersveld en een spannende, aantrekkelijke competitie. Bam precies de spijker op zijn kop. De spijker ook die wij al jarenlang op de kop slaan in indoor racing IKK en GK4. En zullen blijven slaan. Zonder arrogantie de sport stimuleren. Blijven gaan voor bewaking van uw - wat een woord zeg - budgetcap. Tegen de stroom in zwemmen. Soms lastig, vaak erg bevredigend, vooral als we uw meningen horen en zien hoe onze activiteiten worden ondersteund en ondertussen op een breed gedragen deelname mogen rekenen.
Bureaucratie brokkelt af. Laten we hopen dat de bestuurders eens tot inzicht komen dat het dreigen en intrekken van licenties anno 2014 niet meer werkt en dat er nodig iets constructiefs moet gebeuren, anders is het door die feodale gedachtengang binnen een paar jaar over en uit. En daarom gaan we onverdroten verder met het organiseren van strakke wedstrijden tegen basiskosten, het tegen gaan van tuning en het samen met u plezant beleven van onze hobby die Karting heet. De paashaas.


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices

smash