#1 01-04-2010 18:38:58

briankroon
Gebruikers
Van: Rijnsburg
Geregistreerd: 26-06-2009
Posts: 6

Verslag GP4-RK1 en uitslagen

Na een lange voorbereiding en een nog veel langere winterpauze konden we afgelopen weekend konden we voor de eerste keer kennis maken met een nieuwe raceserie, de GP4.

Binnen dit kampioenschap rijden 8verschillende klassen, Brian kwam uit in de RK1 Junior klasse.

Zaterdag kwamen we aan in de prachtige omgeving van Spa met het wereldberoemde racecircuit. De kartbaan lag er prima bij, het weer was voor Spa-begrippen stabiel, nauwelijks regen en zelfs een flauw zonnetje konden we onderscheiden.

Brian is samen met zijn racemonteur Randy de gehele dag bezig geweest om de juiste raceafstelling te vinden. De tijden die hij reed waren sneller of net zo snel als zijn naaste concurrenten in de RK1 Junior klasse. Het viel op dat de trainingsdag prima en strak georganiseerd was en dat alles op rolletjes liep.

Maar ja, de Zaterdag is de Zondag niet …

Zondagmorgen aangekomen op het circuit bleken de Spa-weergoden toch iets anders in gedachten te hebben. Het had ’s nachts en ’s morgens geregend dus moesten we de vrije training (20 minuten) overschakelen op de natweer afstelling. De tijden lagen gemiddeld 6-8 seconden boven de tijden op Zaterdag terwijl de baan langzaam opdroogde.

Tja, wat te doen? Gaan we voor regenafstelling of durven we al op slicks te rijden? De beslissing werd genomen om de kwalificatie van 5 minuten te starten op de natweer afstelling met de regenbanden. Brian kwalificeerde als 2e net achter Brian van Lit. Bij de start liet Brian zich nog verschalken door Bart Navis. Bart hield de ruimtes klein zodat Brian er ondanks zijn snellere moeilijk langskwam. Na een aantal ronden lukte het dan toch om Bart te passeren maar de voorsprong van Brian van Lit was te groot zodat Brian als 2e eindigde. Hij was behoorlijk teleurgesteld omdat de verschillen op Zaterdag kleiner leken ..

Afijn, een nieuwe heat en nieuwe kansen. Inmiddels was de baan bijna geheel opgedroogd en konden de slicks op de kart. Brian startte als 2e (startvolgorde = einduitslag race 1) en verschalkte bij de start Brian van Lit en reed langzaam maar zeker van hem weg. Brian bleef knappe tijden rijden en had uiteindelijk een behoorlijke voorsprong op z’n tegenstanders.

Joepie, de 1e overwinning was binnen maar de 3e heat stond alweer voor de deur.

Brian startte vanaf positie 1 (de uitslag van heat 1 en 2 bepalen de startopstelling) en trok direct een behoorlijk gat en reed probleemloos naar de overwinning en dus de eindoverwinning in de RK1 Junior klasse. Al met al een erg succesvol eerste optreden in een prima georganiseerd raceweekend.

Proficiat Brian!

Als ouder heb ik het weekend als zeer aangenaam ervaren. De races waren strak georganiseerd, de regels waren duidelijk, het raceschema zat knap in elkaar en bovenal was er een zeer ontspannen en familiaire sfeer! Het aantal deelnemers was nog enigszins beperkt hoewel het niveau in mijn ogen erg hoog lag.

Brian en ik verheugen ons dan ook al op het volgende GP4 raceweekend in Eindhoven!


1    Brian Kroon   
2    Bart C.W. Navis   
3    Giannin Don Carlo SPIN   
4    Brian van Lit
5    Heleen van de Vossenberg

Offline

#2 02-04-2010 11:16:33

Jorg
Moderator
Geregistreerd: 01-05-2008
Posts: 48

Re: Verslag GP4-RK1 en uitslagen

Gefeliciteerd met je eerste overwinning in de RK1!
Was een mooie dag zo te lezen in het verslag.

Offline

#3 02-04-2010 12:10:53

Pim Speelman
Gebruikers
Van: Groningen
Geregistreerd: 22-05-2008
Posts: 35

Re: Verslag GP4-RK1 en uitslagen

Laatst bewerkt door Pim Speelman (02-04-2010 12:12:40)


"Racing is in my blood" 
   Senna is the best ! ! !

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices

smash